Annons
Växjö

Duon ligger bakom ny vallåt: ”Den kommer bidra med otrolig kraft”

SSU släppte förra veckan vallåten ”Fyra nya år!”. En av upphovspersonerna till låten är Nino Chiaureli, som är regional valombudsman för SSU i Kronoberg.
– Det känns jättepirrigt men vi har fått en helt fantastisk respons hittills. Statsminister Magdalena Andersson gillar den också, säger Nino Chiaureli.
Kronoberg • Publicerad 8 augusti 2022
Fanny Andersson och Nino Chiaureli ligger bakom SSU:s nya vallåt.
Fanny Andersson och Nino Chiaureli ligger bakom SSU:s nya vallåt.Foto: SSU

Under valåren brukar de stora partierna och ungdomsförbund släppa vallåtar som används under valrörelsen. Under fredagen släpptes SSU:s vallåt ”Fyra nya år!”, som kronobergaren Nino Chiaureli är en av huvudpersonerna bakom.

– Låten är jättebra tycker jag och jag tycker att det känns pirrigt att den äntligen har släppts nu och vi har fått en helt fantastisk respons hittills. Vi kunde inte drömma om en bättre respons så här i början, säger Nino Chiaureli.

Annons

Hon skrev en låt till SSU-kongressen förra året och fick tidigare i år frågan om hon ville vara med och skriva en låt inför höstens val. Efter att Fanny Andersson, ombudsman för SSU Gotland, skrivit texten fixade Nino Chiaureli musiken.

– Vi har båda musiken i bakgrunden och har hållit på med musik under en lång tid. Jag skriver musik, sjunger, producerar och plugga även musik. Det känns jättekul att vi har gjort vallåten nu, säger Nino Chiaureli och fortsätter:

– Jag är väldigt petig och jag hör felen som kanske inte andra hör. Jag hade helst velat jobba med den ännu mer men vi är nöjda och hade en deadline.

Vad kan en låt göra i valrörelsen?

– Det kan göra ganska mycket för de som är ute i valrörelsen. Det ska bli väldigt kul att peppa till med låten under valkampanjen och den kommer att bidra med otrolig kraft, Inte bara för SSU utan också Socialdemokraterna som parti.

En av personerna som fick höra låten innan den hamnade på musikplattformarna är Socialdemokraternas partiordförande och statsminister Magdalena Andersson. Hon fick höra en del av låten under Almedalsveckan på Gotland och ska ha tyckt att låten var bra.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons