Annons

Dyrt för 18-åring som slet av hår på ordningsvakt

Det blev mycket stökigt när 18-åringen skulle avlägsnas från nöjesstället och i tumultet slet hon loss tussar av ordningsvaktens hår. Nu döms hon att betala 17 000 i böter och skadestånd.
Växjö • Publicerad 29 januari 2023
Ordningsvakt.
Ordningsvakt.Foto: MATHILDA AHLBERG

Här saknas innehåll

En 18-årig kvinna i Växjö har dömts för våld mot tjänsteman, efter ett tumultartat ingripande av ordningsvakterna på ett nöjesställe på Storgatan förra sommaren.

Enligt vakterna hade de observerat när den mycket berusade 18-åringen misshandlade en annan kvinna i toakön.

Annons

När vakterna skulle avvisa 18-åringen från krogen blev det mycket stökigt. Enligt vakterna klamrade hon sig fast i ett räcke och tog ett hårt grepp om den kvinnliga vaktens hår och slet till.

Den utsatta vakten berättade vid rättegången att det gjorde extremt ont när en del av hennes hår slets av från rötterna.

18-åringen omhändertogs av polisen och sattes i en fyllecell. Hon erkände att hon tagit ett grepp om vaktens hår men förklarade att det var för att vakternas grepp om henne var hårt och gjorde mycket ont.

Tingsrätten konstaterar att 18-åringens grepp ”orsakade smärta, rodnad och synbart hårbortfall” och hon straffas med 140 dagsböter, vilket i hennes fall blir 7 000 kronor. Hon måste också betala 10 000 kronor i skadestånd till vakten för kränkning.

Jesper MarkenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons