Annons
Växjö

E-sportsevenemang samlade in över en miljon till välgörenhet

Växjö • Publicerad 1 mars 2023
Bild från ESA-evenemang.
Bild från ESA-evenemang.Foto: ESA

Växjöbaserade ESA (European Speedrunner Assembly) har under tio års tid anordnat e-sportsevent med fokus på så kallad ”speedrunning”. Det går ut på att klara klassiska TV-spel så snabbt som möjligt. Detta samtidigt som man samlar in pengar till välgörenhet.

Det senaste eventet, ESA Winter 2023, hölls 18-25 februari och över två miljoner tittare följde eventet online. Totalt samlade man in över en miljon kronor till Alzheimerfonden.

Annons

– Vi är glada över att för tredje eventet i rad samla in över en miljon kronor till välgörenhet. Att tillsammans med hundratals besökare och miljontals tittare få nyttja vår passion för e-sport och samtidigt göra det för en god sak” säger Ida Lidholt, en av arrangörerna i ett pressmeddelande och fortsätter:

– Detta är ett unikt tillfälle för vår publik att uppleva spänningen med speedrunning och att vara en del av handlingen, samtidigt som de stödjer en stor och viktig sak.

Även riksdagsledamoten Oliver Rosengren (M) var på plats och imponerades av evenemanget.

– ”ESA Winter imponerar med volontärer, deltagare och sin insamling till Alzheimerfonden. E-sporten är betydelsefull för att väcka teknikintresse, säger Oliver Rosengren efter sitt besök.

Här saknas innehåll

Arvid NorlingSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons