Annons

Ebba öppnar ny butik i Växjö: ”Kunderna tycker om våra produkter”

Snart slås portarna upp för en ny leksaksaffär i Växjö. Det är 26-åriga Växjöbon Ebba Hotaling – som tidigare drivit en pop-up butik på Grand Samarkand – som nu satsar på en permanent butik.
Växjö • Publicerad 31 oktober 2023
Ebba Hotaling har två jular i rad drivit butiken Pop-up toys inne på Grand Samarkand. Nu satsar hon på en permanent leksaksaffär i Växjö. Arkivfoto
Ebba Hotaling har två jular i rad drivit butiken Pop-up toys inne på Grand Samarkand. Nu satsar hon på en permanent leksaksaffär i Växjö. Arkivfoto

26-åriga Växjöbon Ebba Hotaling har under två jular drivit en pop-up butik för leksaker på köpcentret Grand Samarkand.

– Den var väldigt uppskattad av kunderna som tyckte om våra produkter så nu satsar vi vidare på en permanent fysisk leksaksbutik. Det ska bli väldigt roligt och spännande, berättar hon.

Annons

Den nya leksaksaffären som har fått namnet Korallo ska öppna den 11 november i en butikslokal på Verkstadsgatan som har stått tom en tid.

– Lokalen är bredvid godisaffären Gottegrisen så vi tänker att det blir en bra kombination med både godis och leksaker.

Med vi menar Ebba Hotaling även sin sambo och syster som ska jobba med henne i affären.

Ebba Hotaling berättar att det blir ett ganska nischat leksaksutbud i affären.

– Vi vill bort från det plastiga och kommer i stället att satsa på kvalitetsleksaker, som pyssel, smycken, pennor och pussel. Vi vill erbjuda leksaker som inbjuder till lek utanför barnens skärmar.

Vad tror du om konkurrensen från e-handeln?

– Det är svårt att säga. Vi hoppas att det här kommer fungera och jag har erfarenhet i branschen i och med att jag driver ett grossistföretag som importerar och säljer leksaker vidare. Vi försöker att skapa vår egen nisch när det gäller sortimentet så det inte blir samma som till exempel Lekia.

Här saknas innehåll

Jesper MarkenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons