Annons
Växjö

Efter 20 år på Ikea - han blir chef på Åhléns Växjö

Växjö • Publicerad 25 juli 2023
Alexander von Ziepel är ny varuhuschef för Åhléns i Växjös centrum.
Alexander von Ziepel är ny varuhuschef för Åhléns i Växjös centrum.Foto: Elvedin Basic

Alexander von Zeipel, 46, valde nydligen att flytta hem till Växjö efter att ha spenderat 20 år i så väl Älmhult som Kanada, England, Spanien, Belgien och Danmark, allt i Ikeas tjänst.

Nu står det klart att han blir chef på Åhléns i Växjö.

Annons

– Åhléns känns stort och det är hemma i Växjö mitt på Storgatan, säger Alexander von Zeipel och fortsätter:

– Det första blir att lära känna företaget, konceptet, det som säljs och alla kunder. Sedan vill jag bli en del av Växjö och stöttepelare till att få Växjö och city att växa igen. Jag vill vara en del som visar att Åhléns är viktigt för Växjö och att Växjö är viktigt för oss.

Ett av målen är att få city att överleva. För att lycka med det så måste han få fler kunder att handla i fysisk butik istället för online.

– För att city ska överleva handlar det om att kunderna ska komma till butikerna och då krävs det ett extremt bra kundbemötande och service. Att vi tar hand om kunderna. Det krävs också att det finns något extra som inte finns online.

Här saknas innehåll

Arvid NorlingSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons