Annons
Växjö

Efter 741 dagar och 2 000 resor – coronabilen tackades av

Kronoberg • Publicerad 11 maj 2022
Coronabilen firades ut med alkoholfri cider och blåbärstårta.
Coronabilen firades ut med alkoholfri cider och blåbärstårta.Foto: Pressbild

Här saknas innehåll

Det är slutkört för Region Kronobergs coronabil, som i över två år har kört covidpatienter till och från sjukvården för att underlätta för ambulansen. Coronabilen avvecklades den sista april och firades ut med alkoholfri cider och blåbärstårta.

– När vi började köra dessa resor den 24 april 2020 skojade vi om att fordonen kanske skulle få köra till midsommar. Nu blev det över 2 år… säger Johan Sjöblom, avdelningssamordnare på Serviceresor.

Annons

Föraren Mahmud Suwan delade med sig av erfarenheter från dessa två år. Det var en blandning av allvarliga, spännande och även lustiga inslag. Vikten av att alltid anpassa sig efter vårdhygiens riktlinjer har varit stor och ett enormt stöd, säger Mahmud. Bland annat fick han anpassa sitt skägg för att det skulle passa i skyddsutrustningen.

Även representanter från ambulansen deltog vid avtackningen och berättade att det varit otroligt värdefullt att coronabilen avlastat under pandemiåren.

Fakta om coronabilarna:

  • Kört 741 dagar i rad
  • Trafik med minst ett fordon
  • Kört knappt tre resor per dag i snitt
  • Kört över 2 000 resor
  • Kört nästan 100 kommunala sjukresor
Tova LyrénSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons