Annons
Växjö

Efter branden: Så många får behålla jobbet på Ica

Växjö • Publicerad 10 maj 2022
Foto: Elvedin Basic

För två veckor sedan utbröt en brand inne på Ica-butiken i Rottne och butiken är stängd på obestämd tid. Branden drabbar många eftersom det är Rottnes enda matbutik och har av boende beskrivits som en social mötesplats.

25 anställda berörs också av branden och deras framtid har varit oviss. Men nu kommer ett glädjande besked. Först lutade det åt att samtliga skulle bli uppsagda eftersom det inte går att säga när butiken kan öppna igen men efter en fackförhandling står det klart att de flesta får behålla jobbet. Fyra av 25 anställda kommer att sägas upp.

– Vi är positivt överraskade, det var inte vad vi trodde skulle ske. De som inte kommer få vara kvar är några som går på timmar och någon som hade en provanställning, säger Lars Jarslet, ombudsman hos Handels, till Smålandsposten.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons