Annons
Växjö

Efter busskaoset – regionen delar ut miljonvite

Växjö • Publicerad 15 januari 2024
De nya regionbussarna.
De nya regionbussarna.Foto: Jonas Engman

Den 10 december övertogs linjetrafiken i Kronoberg av Connect bus men starten har kantats av många problem som drabbat resenärerna. Länstrafiken Kronoberg gick upp i stabsläge men har nu lämnat det läget då åtgärderna som parterna har vidtagit har gett effekt. Problemen har orsakat förseningar och inställda turer.

– Connect Bus arbete och insatser har gjort att trafikläget nu är mycket bättre, även om det fortfarande finns några saker som behöver åtgärdas. Vi beklagar verkligen de problemen som varit och tackar alla resenärer för deras tålamod och förståelse. Vi hoppas att de fortfarande har förtroende för oss och att de fortsätter att välja att resa hållbart tillsammans med oss, säger Trafiknämndens ordförande Carina Bengtsson (C).

Annons

I avtalet mellan Länstrafiken Kronoberg och Connect Bus fick en del som handlar om vite. Länstrafiken Kronoberg kommer nu att dela ut viten till Connect Bus på grund av uppstartsproblemen. Det handlar om 8,5 miljoner kronor för december månad.

– Vi har bland annat haft stora problem med vårt planeringssystem och försenade bussar. Därför har vi inte kunnat utföra trafiken fullt ut enligt avtal, vilket i vår bransch även resulterar i viten. Vi beklagar verkligen alla de problem detta skapat för våra resenärer, säger Jonas Kempe, vd på Connect Bus Sverige AB.

MISSA INTE VÅRT ERBJUDANDE!

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons