Annons
Växjö

Efter indragna tillståndet – här får eleverna på Thoren Business School plats

Växjö • Publicerad 23 juni 2024
Thoren Business school i Växjö.
Thoren Business school i Växjö.Foto: Jonas Engman

Skolinspektionen har beslutat att återkalla Thoren Business School Växjö tillstånd att driva gymnasium. Nu gör Växjö kommun plats för elever på Kungsmadskolan och Katedralskolan från höstterminens start.

– Vi är glada att kunna välkomna ännu fler elever till våra gymnasieskolor. Vi har trots extremt kort framförhållning gjort vårt yttersta för att bereda platser på Kungsmadskolan och Katedralskolan, även om det till en början kan bli en del speciallösningar. Jag är stolt över att vi har muskler att ta emot alla nya elever och att vi får möjlighet att ge dessa elever en bra undervisning framöver, säger Henrik Ahlin, avdelningschef på förvaltningskontoret på utbildningsförvaltningen i Växjö kommun.

Annons

Elever som går ekonomiprogrammet och naturvetenskapsprogrammet kommer att få plats på Katedralskolan och elever på försäljnings- och serviceprogrammet samt samhällsvetenskapsprogrammet hamnar på Kungsmadskolan.

Växjö kommun kommer att bjuda in till informationsmöten som hålls nästa vecka för att ge berörda elever mer information om hur det kommer bli i samband med höstterminens start.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons