Annons
Växjö

Efter kritiken – nu är ny lärplattform för förskolan upphandlad

Växjö • Publicerad 21 maj 2023
Foto: Lennart Ernstsson

Under förra året kritiserades lärplattformen IST lärande förskola och en intern analys visade att lärplattformen inte möter förskolans krav på systematiskt kvalitetsarbete. Nu har utbildningsförvaltningen upphandlat en ny lärplattform för skolan. Under processen har rektorer, barnskötare, förskollärare, vårdnadshavare och stödfunktioner involverats.

Utbildningsnämnden har gett förvaltningschef Anders Elingfors i uppdrag att skriva avtal med leverantör Unikum – unikt lärande AB efter avtalsspärr på tio dagar, där anbudsgivarna kan ansöka om en överprövning.

Annons

– Medarbetare och vårdnadshavare har gjort ett gediget arbete under upphandlingen. Det är skönt att vi nu har en leverantör som kan tillgodose verksamhetens behov. Det kommer att ge ett bättre stöd och rätt förutsättningar att skapa en god pedagogisk verksamhet – för såväl medarbetare som barn och vårdnadshavare, säger Julia Berg (S), ordförande utbildningsnämnden.

Unikum – unikt lärande AB har en av Sveriges största lärplattformar som används i kommuner runt om i landet. Planen är att det nya verktyget ska implementeras under hösten och börja användas i mars 2024.

– Vår nya lärplattform ska vara ett stöd och underlätta för förskollärare, barnskötare och rektorer så att de kan fokusera på de allra yngsta barnens lärande. Inom kort startar implementeringsarbetet så att medarbetarna känner sig trygga inför att det blir en del av deras vardag, säger Monika Hernborg-Charlin, verksamhetschef förskola.

Den 31 december i år slutar Växjö kommuns nuvarande avtal med IST lärande förskola att gälla.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons