Annons
Växjö

Efter många år med problem – nu satsas 42 miljoner på nya lokaler för neonatalavdelningen

Växjö • Publicerad 27 maj 2024
Nu ska avdelningen för nyfödda få upprustade lokaler.
Nu ska avdelningen för nyfödda få upprustade lokaler.Foto: Ulrika Bergström

I många år har neonatalavdelningen på Centrallasarettet i Växjö haft otillräckliga lokaler. Nu har Region Kronoberg beslutat att satsa nästan 42 miljoner kronor på en upprustning. De nya lokalerna väntas stå klara under nästa år.

På neonatalavdelningen vårdas för tidigt födda barn, prematura barn och andra nyfödda barn som är i behov av extra observation och vård. På avdelningen arbetar neonatologer, specialistutbildade barnläkare, barnsjuksköterskor samt barnsköterskor.

Avdelningen kämpar idag med eftersatt underhåll i de befintliga lokalerna och tanken är att problemen ska bli åtgärdade och att patientsäkerheten ska tillgodoses i en högre utsträckning med upprustade lokaler. Bland annat möjliggör satsningen större vårdrum med tillhörande toalett och dusch för familjen.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons