Annons
Växjö

Efter polisjakt i villakvarter – förare döms till fängelse

Växjö • Publicerad 21 september 2021
Genrebild.
Genrebild.Foto: Mattias Mattisson

Händelsen inträffade i april, när en polispatrull skulle kontrollera en bil som färdades på riksväg 27 strax söder om Växjö. Föraren – en 39-årig man från en mindre ort i Växjö – tryckte i stället på gasen och vägrade att stanna.

Polisen inledde då ett efterföljande på grusvägar och nådde till slut villakvarteren på Högstorp. Där tog polisjakten slut, då 39-åringen tvingats stanna på en återvändsgata.

Annons

Polisen som förföljde bilen vittnade om att mannen körde i hög hastighet och mycket trafikfarligt. I bilen hittade man även en machete och en bajonett.

39-åringen – som saknar körkort och som var påverkad av flera narkotiska preparat under bilfärden – döms nu till fängelse för flera trafikbrott. Det handlar om grovt rattfylleri, grov olovlig körning, ringa knarkbrott och brott mot knivlagen.

Mannen förekommer under 22 avsnitt i belastningsregistret och eftersom han enligt domstolen nu har återfallit i likartad brottslighet döms han till två månaders fängelse.

Här saknas innehåll

Tova LyrénSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons