Annons
Växjö

Efter sjukhusbeskedet: Skanska går miste om 1,2 miljarder

Växjö • Publicerad 7 oktober 2023
Det blir inget nytt sjukhus i Räppe.
Det blir inget nytt sjukhus i Räppe.Foto: Arkitema + Link

I juni kom beskedet att Region Kronoberg slopar planerna på ett sjukhusbygge i Räppe. Under ett par år hade Region Kronoberg och Skanska arbetat med förberedelserna kring sjukhusbygget och byggföretaget Skanska var inte beredda på beskedet.

Vi har tidigare rapporterat om att miljarder går förlorade för Skanska. Under fredagen gick Skanska ut med att företaget nu fått en avbeställning från Region Kronoberg för fas 1-kontraktet som avser planering och projektering av ett nytt akutsjukhus i Växjö. Det innebär att Skanska tappar 1,2 miljarder kronor i intäkter och minskar företagets orderingång för det fjärde kvartalet i år.

Annons

– Det är ett väldigt stort projekt och vårt huvuduppdrag har varit själva byggfasen som hade inneburit betydligt mer pengar än så. Byggavtalet skulle tecknas någon gång nästa år så det är beklagligt att det inte blir av, har Håkan Isfalk, marknadschef för Skanskas bygg- och projektutvecklingsverksamhet i Sverige, tidigare sagt i en intervju.

Parterna ska ha haft ett avtal som inneburit att Region Kronoberg kunnat avbryta arbetet i den fas som byggplaneringen var utan straffavgift .

MISSA INTE VÅRT ERBJUDANDE! Testa Smålandsposten gratis i 30 dagar:

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons