Annons
Växjö

Efter stoppet: Bilbesiktningsbolaget har fått öppna igen

Växjö • Publicerad 31 mars 2022
.
.Foto: MAXIM THORÉ

Myndigheten Swedac, Styrelsen för ackreditering och teknisk kontroll, beslutade i december att dra in bilbesiktningsföretaget Dekras tillstånd och företaget tvingas stänga sina 78 besiktningsstationer i Sverige.

Nu har Dekra fått ackreditering för att utföra fordonskontroller igen. En av besiktningsstationerna som har fått öppna igen är den i Växjö.

Annons

– Vi är mycket nöjda med att vi nu återigen fått denna ackreditering på plats. Vi har arbetat hårt med förbättringar, vässat organisationen och genomfört de förändringar som krävts för att skapa förtroende för verksamheten, säger Dekra Automotives vd Jörgen Backersgård.

Stängningen berodde bland annat på brister med styrning av verksamheten, arbetsmiljö och förmågan att utföra kontroller inom företaget, som upptäckts i samband med kontroller.

– Kraven vid en ackreditering är mycket höga. Inga avvikelser kan förekomma när ett företag ackrediteras. Swedacs bedömning av Dekra är att verksamheten lever upp till dessa högt ställda krav. Nu har bolaget kommit till rätta med tidigare problem, säger Michael Johansson, enhetschef för fordon och kontroll på Swedac.

Erbjudande

Testa SMP digital plus: En månad för en krona.

Just nu kan du testa Smålandsposten helt digitalt i en månad för endast en krona.

Du får tillgång till allt innehåll på smp.se, appen MinSMP, sportsajterna minHockey.se och minBoll.se, MeraLjungby.se, MeraAlvesta.se, MeraNaringsliv.se, nöjessajten vxoWeek.se samt e-tidningen.

Läs mer om erbjudandet och teckna din prenumeration här!

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons