Annons
Växjö

Efter succen i Musikhjälpen i Växjö – Sofia Dalén är Årets Smålänning

Växjö • Publicerad 2 januari 2024
Sofia Dalén under Musikhjälpen 2023.
Sofia Dalén under Musikhjälpen 2023.Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio

Hon gjorde stor succé under 144 timmar i Musikhjälpen i Växjö i december. Nu har komikern, skådespelaren och programledaren Sofia Dalén utsetts till Årets Smålänning av P4 Jönköping.

Sofia Dalén överraskades under nyårsdagen på ett hotell i hemstaden Jönköping. Hon har under 2023 bland annat varit med som deltagare i På Spåret och som programledare för Musikhjälpen och det egna programmet Paradrätten.

Annons

Utmärkelsen Årets Smålänning har delats ut sedan 1988 och bland pristagarna genom åren finns Lena Philipsson, Astrid Lindgren, Stefan Liv och Lars-Åke Lagrell. Priset har genom åren främst gått till personer med koppling till Jönköpings län.

Förutom äran får pristagaren en glasskulptur av en utter, blommor och ett diplom.

Fakta

Juryns motivering

”Programledaren och komikern Sofia Dalén har under året satt Småland på kartan inför hela svenska folket. Med värme och humor har hon tagit plats i de stora underhållningsprogrammen på den svenska mediemarknaden och hela tiden med stolthet och glimten i ögat lyft fram sina rötter och fått svenska folkets blickar vänds mot den småländska myllan, oavsett om det varit i ”På Spåret” eller i ”Musikhjälpen” så utses hon till ”Årets Smålänning” 2023.”

Källa: P4 Jönköping

MISSA INTE VÅRT ERBJUDANDE!

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons