Annons

Elcyklar värda 200 000 stals i Växjö – på ett dygn

Under ett dygn stals elcyklar i Växjö till ett totalt värde av cirka 200 000 kronor.
– Elcyklar är extremt stöldbegärliga och de borde förvaras inomhus nattetid, säger polisens presstalesperson Robert Loeffel.
Växjö • Publicerad 25 maj 2023
Arkivbild.
Arkivbild.Foto: Carl Johan Engvall

Under tisdagen och natten till onsdagen inträffade ett stort antal elcykelstölder i Växjö. Enligt polisen rör det sig om ett tiotal anmälningar under ett dygn.

I centrum blev en person som var inne på Stadsbiblioteket en kort stund av med sin elcykel värd 32 000 kronor och utanför Katedralskolan stals en elcykel för 19 000. Även vid Domkyrkan och Smålandsposten försvann två elcyklar som tillsammans är värda cirka 50 000 kronor.

Annons

Under onsdagsnatten drabbades även tre boende på Östra Lugnet av elcykelstölder. De cyklarna värderas till 60 000 kronor totalt.

– Vi ser att elcykelstölderna sker i anslutning till varandra så det finns såklart ett samband. Totalt har cyklar våra cirka 200 000 kronor stulits under dygnet, säger polisens presstalesperson Robert Loeffel.

Enligt Robert Loeffel har tjuvarna som utför de här stölderna med sig elektriska sågar som de sågar av låsen eller kättingarna med och de har ofta även ett fordon som de slänger upp cyklarna på.

– Det här innebär stora kostnader för de drabbade då försäkringarna inte täcker hela beloppet. Elcyklar är extremt stöldbegärliga och mitt råd är att de ska förvaras inomhus nattetid. I bostadsområden kan man tänka på att inte har elcyklarna synliga på framsidan nattetid utan de ska förvaras inomhus eller i all fall låsas fast på baksidan av huset, fortsätter Robert Loeffel.

Här saknas innehåll

Jesper MarkenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons