Annons

Eldade inne på Dollarstore – anhållen för grov mordbrand

Växjö • Publicerad 14 juni 2023
Foto: Carl Carlert

På tisdagskvällen ryckte polis och räddningstjänst ut till butiken Dollarstore på Handelsplats Ill i Växjö sedan man fått larm om rökutveckling i lokalerna.

Ingen person kom till skada men en man i 60-årsåldern greps misstänkt för att ha anlagt branden. Enligt polisen misstänks han ha tänt eld på papper inne på kundtoaletten.

Annons

– Mannen var kvar på platsen när polisen anlände och han greps i nära anslutning till butiken, säger polisens presstalesperson Robert Loeffel.

Enligt Robert Loeffel har inget motiv till mannens agerande framkommit och polisen ska hålla fler förhör med honom.

Mannen anhölls under natten av åklagare och misstanken gäller grov mordbrand, eftersom polisen bedömer att det fanns stor risk för att branden skulle sprida sig och orsaka förstörelse.

Samma butik drabbades en kväll i januari av en liknande anlagd brand. Vid det tillfället hade någon tänt eld på en låda som innehöll tändare men personalen kunde själva släcka branden.

MISSA INTE VÅRT ERBJUDANDE! Testa Smålandsposten gratis i 30 dagar:

Här saknas innehåll

Jesper MarkenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons