Annons

Elev kastade bord mot rektor och hotade att bomba skolan

Växjö • Publicerad 11 juli 2023
Polisarm.
Polisarm.Foto: JESPER ZERMAN

En 17-årig kille har dömts till ungdomsvård för försök till misshandel och olaga hot.

I slutet av april i år ska killen ha kastat ett bord mot en rektor på en skola i samband med att de hade ett samtal om att 17-åringen skulle stängas av från skolan. Killen ska ha blivit upprörd och arg och kastade han ”med full kraft” bordet som landade bara några centimeter från rektorns fötter.

Annons

När 17-åringen hade tagits ut ur rummet och var på väg mot sitt skåp för att hämta sina saker ska han ha sagt att han skulle ”bomba hela jävla stället” och att han skulle krascha skola och slå sönder alla rum.

17-åringen har sagt att han tyckte att beslutet om att han skulle bli avstängd från skolan var orättvist och att han inte hade fått lämna sin historia. Han blev sur och välte bordet men det ska inte ha varit meningen att träffa någon. Han minns inte någonting om att han skulle bomba eller spränga skolan.

MISSA INTE VÅRT ERBJUDANDE! Testa Smålandsposten gratis i 30 dagar:

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons