Annons
Växjö

Elev med funktionsnedsättning fick ingen plats på skidresa

Växjö • Publicerad 10 april 2023
Alpin skidåkning.
Alpin skidåkning.Foto: SIMON ELIASSON

En idrottsförening på en skola arrangerade för ett tag sedan en skidresa. En elev med funktionsnedsättning anmälde sig och fick en bekräftelse om att han fått en plats. Men sedan meddelade föreningen att han inte fick följa med med motiveringen att det inte går att ”tvinga” andra elever att bo med honom.

– Det blir väldigt konstigt om de betalar för en resa och så ska vi tvinga in en person i en stuga, där de uttryckligen inte vill ha in någon. Detta är utanför skolan. Det är ingen skolresa, säger en av ledarna till Smålandsposten.

Annons

Diskrimineringsombudsmannen, DO, har inlett en utredning och har begärt in svar på en rad frågor om resan från ansvariga.

Julia Berg (S), utbildningsnämndens ordförande i Växjö, har gett utbildningsförvaltningens chef, Anders Elingfors, i uppdrag att utreda upplägget av skidresorna som idrottsföreningen på den aktuella skolan arrangerar.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons