Annons
Växjö

Elever på nystartad friskola i Jönköping bussas till Växjö för undervisning

Växjö • Publicerad 15 oktober 2022
På grund av att skolan i Jönköping saknar godkända lokaler så bussas elever till Växjö i stället för att få sin undervisning.
På grund av att skolan i Jönköping saknar godkända lokaler så bussas elever till Växjö i stället för att få sin undervisning.Foto: Claes Nyberg

Den nystartade gymnasieskolan VFG i Jönköping tvingas bussa sina elever till Växjö varje fredag för att de inte kan erbjuda ändamålsenliga lokaler. Det skriver tidningen JP.

Gymnasieskolan har i sommar arbetat med att åtgärda en rad brister för att få öppna till det nya läsåret. Även om Skolinspektionen godkänt fler åtgärder har de ändå kunnat konstatera att friskolan saknar godkända lokaler. Bland annat en godkänd verkstad och bygghall. Därför bussas nu elever varje fredag tre timmar till VFG:s skola i Växjö.

Annons

Det går 50 elever fördelade på två på yrkesprogram: Fordon- och transportprogrammet samt bygg- och anläggningsprogrammet på skolan i Jönköping.

JP skriver att gymnasieskolan VFG i Jönköping nu hotas med vite på 300 000 kronor om skolan inte ordnat med godkända lokaler senast 12 januari nästa år. Detta då Skolinspektionen ser allvarligt på att en praktisk yrkesutbildning saknar lokaler för undervisning av praktiska moment.

Här saknas innehåll

Elvedin BasicSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons