Annons
Växjö

Elevernas populära skidresa ställs in efter nya regler

Växjö • Publicerad 23 november 2023
Alpin skidåkning.
Alpin skidåkning.Foto: SIMON ELIASSON

Efter att en elev med autism inte kommit med en skidresa som en idrottsförening på en skola i Växjö arrangerade för niondeklassarna har utbildningsförvaltningen sett över riktlinjerna och gjort ändringar. Upplägget med att eleverna betalar för resan själva men får ledigt från skolan för att åka iväg tas bort.

Smålandsposten rapporterar att politikerna menar att skolan ska vara avgiftsfri och att det kan uppfattas som att den inte är det då Skol-IF och skolan i övrigt är tätt förknippade med varandra.

Annons

– Oavsett de juridiska tolkningarna ska vi inte ha en skola där några går i skolan och de som har råd åker iväg på en skidresa med Skol-IF. Jag tycker inte att det känns bra, säger Julia Berg (S), ordförande i utbildningsnämnden.

Framöver får eleverna inte ledigt från den ordinarie undervisningen för att åka iväg. Aktiviteten får då förläggas utanför ordinarie skoltid.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons