Annons
Växjö

Elfel tros ha orsakat förödande brand i ladugård

Började torka spannmål.
Strax efter sågs ladugården ryka.
Växjö • Publicerad 6 september 2021

Här saknas innehåll

På söndagskvällen larmades räddningstjänst, ambulans och polis till en ort söder om Växjö med anledning av en brand i en ladugård.

När räddningstjänsten kom på plats var hela ladugården övertänd och en större räddningsstyrka bekämpade lågorna fram till midnatt.

Annons

– Ladugården brann ner. Vi fick koncentrera oss på att förhindra att branden skulle sprida sig och det lyckas man med, säger Dan Nyberg, insatsledare på Värends räddningstjänst.

Den nedbrunna ladugården var belägen norr om Vederslöv i Växjö kommun, nära riksväg 23.
Den nedbrunna ladugården var belägen norr om Vederslöv i Växjö kommun, nära riksväg 23.Foto: Carl Carlert

Inga djur eller människor befann sig i ladan när branden uppstod. Ladugården ska ha använts som förråd, men även till spannmålstorkning.

– Vi tror att branden orsakades av något slags elfel. Man torkade spannmål i ladugården och strax efter att man hade påbörjat det såg man rök från platsen, säger Robert Loeffel, polisens presstalesperson.

Tova LyrénSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons