Annons

Elin, 32, fick fixa Gunilla Persson: ”Alla har fel om Gunilla”

Gunilla Persson skapade ramaskri när hon var med i Melodifestivalen i Växjö. En av dem som kom Hollywoodfrun närmast under veckan var Elin Oguz Wetterling som sminkade och fixade hennes hår.
– Hon är väldigt mysig och jag vill slå hål på allas bild om att hon är en översittare, säger Elin.
Växjö • Publicerad 28 februari 2024
Under Melloveckan i Växjö blev Gunilla Persson sminkad och fixad av Växjöbon Elin Oguz Wetterling, till vardags frilansande makeup-artist och stylist.Foto: Privat

Det har snart gått två veckor sedan Gunilla Persson och de andra artisterna i Melodifestivalens tredje deltävling kom till Växjö. Hollywoodfrun var den som det på förhand, under och efter deltävlingen skrevs mest om av olika anledningar. Det handlade om hennes medverkan, hennes låt och sånginsats och skulderna till Kronofogden.

För den 32-åriga Växjöbon Elin Oguz Wetterling blev veckan också speciell. Hon är frilansande makeup-artist och stylist och fick ett meddelande från en representant från Sony Music som frågade om hon kunde fixa smink och hår på en av artisterna.

Annons

– Det var först dagen innan som jag fick veta att det var Gunilla jag skulle hjälpa. Jag blev jättenervös, framför allt för hur hon har målats upp. Men sedan kände jag att jag måste göra det, säger Elin.

Hon berättar att hon blev jättenervös till en början men när både Gunillas tåg och taxi blev försenade hann hon inte vara nervös när Hollywoodfrun kom fram.

– Vi var sjukt tidspressade så vi träffades snabbt i lobbyn och sedan upp på rummet för att göra i ordning henne. Den extrema nervositeten släppte så fort jag fick träffa henne, säger Elin som efter första dagen fick frågan om hon kunde hjälpa till flera dagar efter Gunilla var så nöjd.

Hur var det att hjälpa Gunilla?

– Hon är väldigt mysig. Det sista jag förväntade mig var att hon skulle ägna en tanke åt mig men det gjorde hon. Första dagen var det en assisten, en sångpedagog och en från Sony Music i rummet. Andra dagen sa Gunilla till de andra att ”Ni kan lämna mig och Elin här”. Hon kom ihåg mitt namn och vi pratade om högt och lågt.

bild 1/1

På andra liknande jobb är Elin Oguz Wetterling van att vara den som får föra samtalet och den som ställer frågor för att lätta på stämningen. Men med Gunilla Persson var det en dialog där Hollywoodfrun var minst lika intresserad av Elin.

– Hon visade ett genuint intresse för vem jag var. Hon är ju väldigt egen. Den enda gången hon blev arg var när kaffet inte gick att dricka. Jag hade nog bara valt att inte dricka kaffet om det inte var gott men hon sa ”Det är odrickbart, ge mig en cappuccino nu”.

”Hon vill bli behandlad som en ikon och så länge man behandlar henne som den ikon jag tycker att hon ändå är, så är hon väldigt härlig”
Elin Oguz Wetterling

Elin fick vara med och höra när Gunilla övade på sin låt ”I Won’t Shake (La La Gunilla)” och Hollywoodfrun var intresserad av att höra vad hon tyckte. När Elin satt och fixade smink och håret kom hon på sig själv att hon hade låten i huvudet.

– Det var fantastiska dagar och jag tycker att alla har fel om Gunilla Persson. Hon är väldigt mysig och jag vill slå hål på allas bild om att hon är en översittare. Jag blev positivt överraskad och trodde att jag skulle bli nervös och få ont i magen. Men det slutade med att jag bara ville stanna och inte åka hem, säger Elin och fortsätter:

– Hon vill bli behandlad som en ikon och så länge man behandlar henne som den ikon jag tycker att hon ändå är, så är hon väldigt härlig.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons