Annons
Växjö

Elitidrottare döms för grov stöld

Växjö • Publicerad 22 maj 2024
.Foto: MAXIM THORÉ

En elitidrottare har dömts för grov stöld efter att ha stulit en mobiltelefon och en plånbok, som tillhörde en kvinna som han sedan tidigare känner ytligt, på Kafé de luxe i Växjö.

Det var i mars som de träffades men efteråt upptäckte kvinnan att hennes mobiltelefon och plånbok var borta. Med hjälp av Hitta min iPhone kunde polisen och kvinnans mamma se hur den rörde sig på Söder och en stund senare stoppades elitidrottaren och två andra män av polis. Polisen ringde kvinnans telefon och vid elitidrottarens ena strumpa började mobildisplayen lysa. När han togs åt sidan av polisen passade han även på att släppa plånboken vid en stolpe som senare hittades.

Annons

Mannen har förnekat brott och menat att han inte hade något uppsåt att stjäla telefonen och plånboken utan att det var ett skämt. Tingsrätten dömer dock mannen till villkorlig dom och dagsböter på totalt. Enligt domen talar flera faktorer mot mannen, som att han inte kände kvinnan särskilt väl, att han hade gömt mobilen i sin ena stumpa, att han förnekade att han hade telefonen på sig och sedan försökte göra sig av med plånboken.

Elitidrottaren döms till villkorlig dom och ska betala 18 500 kronor i dagsböter.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons