Annons
Växjö

Elitidrottare misstänks ha våldtagit 13-årig flicka

Växjö • Publicerad 11 maj 2022
Genrebild. Bilden har inget med den aktuella händelsen att göra.
Genrebild. Bilden har inget med den aktuella händelsen att göra.Foto: CARL SANDIN

En elitidrottare har åtalats för våldtäkt mot barn i januari 2018. Den då 16-årige killen ska ha haft sex med en då 13-årig flicka i hennes bostad.

Polisen fick in en anmälan om våldtäkten i april 2020 och åklagaren gjorde bedömningen att det fanns uppgifter som gav visst stöd för det flickan berättat. Trots det lades förundersökningen ner med motiveringen att den utpekade mannen förnekat brott och att det inte fanns tillräcklig stödbevisning.

Annons

I augusti 2021 återupptogs förundersökningen. Det ska bland annat finnas en skärmdump av en konversation på sociala medier mellan dem och dagboksanteckningar som ska användas som bevisning.

Mannen har stängts av från tävling, träning och lokalerna eftersom flera tjejer i klubben känt sig otrygga i hans närvaro. Han tävlar nu för en annan klubb och har en ny tränare.

Elitidrottaren förnekar brott.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons