Annons
Växjö

Ella Styf tilldelas stipendium

Växjö • Publicerad 23 februari 2022
Ella Styf på Växjö stadsbibliotek.
Ella Styf på Växjö stadsbibliotek.Foto: Maha Nasser

Ella Styf, bibliotekarie på Växjö stadsbibliotek och ansvarig för Kronobergssamlingen som är bibliotekets lokalsamling med material från hela Kronobergs län, har tilldelats Historiska föreningen i Kronobergs läns stipendium.

Motiveringen: Ella Styf tilldelas stipendiet för sitt idoga arbete med material om bland annat händelser och företeelser liksom platser och personer i vårt eget län, Kronobergs län. Hon har lyckats sprida ny och intressant kunskap om småländsk historia och småländsk kulturhistoria med betoning på det regionala och lokala perspektivet.

Annons

Dessutom får Östra Torsås Hembygdsförening i Ingelstad stipendium.

Erbjudande

Testa SMP digital plus: En månad för en krona.

Just nu kan du testa Smålandsposten helt digitalt i en månad för endast en krona.

Du får tillgång till allt innehåll på smp.se, appen MinSMP, sportsajterna minHockey.se och minBoll.se, MeraLjungby.se, MeraAlvesta.se, MeraNaringsliv.se, nöjessajten vxoWeek.se samt e-tidningen.

Läs mer om erbjudandet och teckna din prenumeration här!

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons