Annons
Växjö

Elpriserna kan knäcka Åby/Tjureda: ”Kan bli konkurs”

Växjö • Publicerad 1 september 2022
Eriksson Arena.
Eriksson Arena.Foto: JONAS LJUNGDAHL

De höga elpriserna påverkar många människor, företag och föreningar. Nu flaggar Åby/Tjureda för att det kan bli en konkurs inom sex månader om man inte hittar en lösningar, rapporterar Smålandsposten.

– Vi måste hitta en lösning, och det snabbt. Annars kan det bli konkurs inom ett halvår, säger nyvalda ordföranden Malin Svensson till tidningen.

Annons

Klubben driver bland annat bandyhallen Eriksson Arena som är mycket energikrävande. Med nuvarande elpris beräknas föreningens årliga elräkning öka från under en miljon till uppemot åtta miljoner kronor.

– Tack vare fantastiska ideella insatser under massor av år har Åby/Tjureda IF byggt upp ett stort eget kapital som i dagsläget uppgår till 5,2 miljoner kronor. Men alla förstår att det snabbt kommer att ätas upp med nuvarande elpriser, säger Malin Svensson till Smålandsposten.

Åby/Tjureda skulle ha lagt is i hallen från och den 1 september men innan de vet hur framtida elräkningar ska betalas vågar de inte göra isen. Samtidigt påverkar det verksamheten.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons