Annons
Växjö

Elva företag skriver under Växjödeklarationen

Växjö • Publicerad 9 september 2022

Under fredagen skrev elva företag i kommunen under Växjödeklarationen tillsammans med Växjö kommun. Det innebär att totalt 27 företag i Växjö skrivit under deklarationen och åtar sig att bidra till en snabbare omställning till en hållbar och klimatneutral kommun.

– Ingen kan göra allt men alla kan göra något. Vi i Växjö kommun är stolta över att det i vår kommun finns så många företag som väljer att gå före när det gäller att arbeta för ett mer hållbart Växjö och en mer hållbar jord, säger Gunnar Nordmark, (L), ordförande i hållbarhetsutskottet.

Annons

Växjödeklarationen innehåller löften om att bland annat jobba för förnybar och hållbar produktion och distribution av energi och drivmedel, effektiv användning av energi i bostäder, lokaler och industribyggnader, klimatsmarta och hållbara resmönster och transporter samt minskade avfallsmängder, ökat återbruk och cirkulär ekonomi

Företagen ska också samverka med varandra, uppmuntra och utmana varandra i arbetet för ett klimatneutralt samhälle och dela med sig av sitt kunnande. Företagen och kommunen ska också uppmana myndigheter, regering, riksdag och EU att utforma regelverk, lagstiftning, styrmedel och stödstrukturer så att den lokala klimatomställningen kan underlättas.

Företagen som under fredagen skrev under Växjödeklarationen är Atea, Devolut, Destination Småland, Elite Hotel, Gemla Matmagasin, Gårdsby Ägg, JSC Förvaltning, KraftPowercon, Mickis Leksaker, REKO-ringen och Växjö & Co.

Sedan tidigare har Sajt arkitektsstudio, Skanska, Arkitektbolaget, WSP, Dynacon, LBE arkitekt, Södra Smålands avfall och miljö, PM och vänner, Kök 11, Värends struts, Växjö kommun, Ottosson Bygg, GBJ, Nyfosa, Green Pipe och Funkibator skrivit under Växjödeklarationen.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons