Annons

EM-silver med bitter eftersmak för Växjösprintern

Växjö • Publicerad 10 augusti 2023
Löparen Isak Hughes, född 2005, från IFK Växjö. Fotat för Smålandsposten på Värendsvallen i Växjö.
Löparen Isak Hughes, född 2005, från IFK Växjö. Fotat för Smålandsposten på Värendsvallen i Växjö.Foto: David Johansson

För andra året i rad tog Växjösprintern Isak Hughes, 18, silver i 100-metersfinalen på ungdoms-EM i Jerusalem. Precis som förra året så var det polacken Marek Zakrzewski som bärgade guldet.

EM-silvret skulle dock visa sig vara dyrköpt. Precis efter loppet tar sig Isak Hughes åt baksida lår. Det visar sig att han fått en skada.

– Kroppen svarade bättre än någonsin och jag var redo att spränga gränser men jag fick tyvärr en känning i baksidan redan i början av finalen. Med två meter kvar av loppet fick jag en mindre bristning. Jag är väldigt stolt över att jag tog ett silver trots att det strulade. Jag kan återigen lämna Jerusalem och känna mig nöjd även om det fanns mer att ta fram, säger Isak Hughes efter finalen till friidrottförbundets hemsida.

Arvid NorlingSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons