Annons

Emelie och Ebba öppnar ny butik i centrala Växjö

I veckan öppnar en ny butik i Växjö centrum. Det är företagarna Ebba Sund och Emelie Helldén som öppnar Skogsvrån, en esoterisk butik som även ska ha vara en plats för event.
– Vi har sökt ett ställe där man kan hitta likasinnande. Det ska vara en mysig plats, säger Emelie Helldén.
Växjö • Publicerad 7 juni 2023
Emelie Helldén och Ebba Sund öppnar butiken Skogsvrån på Nygatan i centrala Växjö.
Emelie Helldén och Ebba Sund öppnar butiken Skogsvrån på Nygatan i centrala Växjö.Foto: Pressbild

Växjö centrum får en ny butik. På Nygatan 24 öppnar Ebba Sund och Emelie Helldén den esoteriska butiken Skogsvrån som ska sälja allt från rökelser, tarotkort och eteriska oljor till böcker, smycken, ädelstenar och ljus. Dessutom ska det vara en plats för olika evenemang, bland annat inom meditation och spiritualitet.

– Jag känner mig väldigt stolt. Vi har dragit igång och det har blivit väldigt bra. Nu är vi spända inför torsdagens invigning, säger Emelie Helldén.

Annons

Vad innebär esoterism?

– Det står för mysticism och det ockulta. Det brukar också pratas om ett slutet sällskap men det är inte riktigt så det ska vara hos oss. Det är mer känslan att man kommer in en skogsvrå och den känslan som man kan få av skogens magi‚ säger Ebba Sund och får medhåll av Emelie:

– Vi har sökt ett ställe där man kan hitta likasinnade. Det ska vara en mysig plats.

Emelie och Ebba har känt varandra under flera år och under tiden upptäckt att de delar många intressen. Det blev starten för Skogsvrån som också ska ha en webbutik.

– När man börjar prata med folk om det här är det många som intresserade. Om vi ändå lägger tid på det, varför inte göra det lättare att samlas då? Som företagare vet man att det inte behöver stanna vid en dröm och är det menat så är det menat, säger Emelie Helldén.

Under torsdagens invigning på Nygatan 24 blir det bland annat tarotkortläsning och minisessioner med ett medium. Framöver kommer det att bli olika typer av evenemang.

– Tanken är att vi ska ta in olika verksamheter och hålla i event. Vi har också planer på kurser och någon form av cirkel, säger Ebba Sund.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons