Annons
Växjö

Emelie och Linnéa öppnar ny restaurang

I april öppnar en ny restaurang i Gemla Station. Det är Emelie Detterskog och Linnéa Ragnarsson som öppnar Gemla Matmagasin under långfredagen.
– Vi vill skapa en destination utan några stämplar. Det ska vara avslappnat, gött häng och god mat här, säger Emelie Detterskog.
Gemla • Publicerad 27 mars 2022
Emelie Detterskog och Linnéa Ragnarsson öppnar Gemla Matmagasin i april.
Emelie Detterskog och Linnéa Ragnarsson öppnar Gemla Matmagasin i april.Foto: Privat

I början av februari stängde Gemla Station Inredning & Café. Christina Nilsson Sandin som har drivit verksamheten kommer att behålla innergården och den gamla teatern för egen del. Men butiks- och cafédelen har tagits över av Emelie Detterskog och Linnéa Ragnarsson som ska driva en ny restaurang tillsammans med Emelies man Anton.

– Jag och Linnéa har jobbat tillsammans med bröllop och mässor i ett par år och klickar bra. Vi tänker på samma sätt och gillar båda möten och mat. När möjligheten kom upp tänkte jag direkt på Linnéa som har Vapenmagasinet på Kronobergshed i Moheda, säger Emelie Detterskog, som sedan tidigare driver catering- och kursverksamheten Detterskogs.

Annons

På långfredagen den 15 april öppnar de Gemla Matmagasin med stort fokus på mat. Under öppningshelgen kör de en påskmarknad med mat, blommor och överraskningar.

De kommer från start att ha öppet på torsdagar och fredagar för allmänheten och för bokade sällskap under veckans andra dagar.

– Det kommer att vara en restaurang där vi serverar vad vi känner för just den dagen. Vi lagar mat under devisen från jord till bord och med svenska råvaror. Vi vill skapa en destination och det ska vara en hjärtlig känsla när man kommer till oss. Det ska inte finnas några stämplar här utan avslappnat, skönt och gött häng och god mat. Vi kommer också att ha tillgång till scenen så vi tänker oss mycket musik och teater.

Gemla järnvägsstation är Sveriges äldsta kombinerade post– och järnvägsstation och invigdes 3 juli 1865. Den ligger mellan Växjö och Alvesta, vilket Emelie Detterskog ser som en fördel.

– Jag bor själv i Gemla och tycker att det är ett jättebra ställe. Jag gillar att det ligger mellan Växjö och Alvesta och att det finns bra förbindelser. Gemla är en levande liten by som är populär för folk att flytta till just nu och jag tror på det här. Gör man något som är bra så spelar det ingen roll var det ligger, säger hon.

På sikt hoppas de kunna anställa personal och utöka öppettiderna.

Här öppnar Gemla Matmagasin den 15 april.
Här öppnar Gemla Matmagasin den 15 april.Foto: Privat
Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons