Annons
Växjö

Emil Henrohn från Åby är störst på svenska Tiktok

Växjö • Publicerad 4 oktober 2022
Emil Henrohn var en av akterna under årets VXOnews Festival som arrangerades på Stortorget under Karl-Oskardagarna 2022.
Emil Henrohn var en av akterna under årets VXOnews Festival som arrangerades på Stortorget under Karl-Oskardagarna 2022.Foto: Calle Rydqvist

25-årige Emil Henrohn från Åby i Växjö kommun är enligt maktbarometerns nya mätning störst på svenska Tiktok. Han slog igenom med den virala ”Jag är mamma”-hitlåten och gör musik och olika sketcher på sitt konto.

Emil Henrohn har över en halv miljon följare på Tiktok och hans videos har gillats nästan 25 miljoner gånger.

Annons

Medieakademin har mätt antal visningar, gillamarkeringar, kommentarer och delningar det senaste åren. De har sedan delat de fyra värdena med antalet inlägg. I mätningen räknas inte antalet följare med utan det handlar om engagemanget.

På Tiktok-listan finns även kontot Alla Hatar Bell på plats 25. Kontot drivs av Bell Mothander som pluggade på Academy of music and business i Tingsryd.

I Medieakademins maktbarometer 2022 listas även de som är mäktigast på Youtube, Instagram, Facebook och Twitter samt Årets makthavare med mest räckvidd och engagemang i Sverige i stort.

I Youtube-kategorin hamnar Pontus Rasmusson, youtuber från Ingelstad, på plats tolv. Han tappar sju placeringar jämfört med förra årets lista.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons