Emil Henrohn sist i deltävlingen

Han var en av barnens favorit men lyckades inte få tillräckligt många röster för att ta sig vidare. Emil Henrohns debut i Melodifestivalen slutade med en sjunde och sistaplats.
Växjö/Malmö • Publicerad 25 februari 2023
Emil Henrohn uppträdde med Mera mera mera i Melodifestivalens fjärde deltävling i Malmö.
Emil Henrohn uppträdde med Mera mera mera i Melodifestivalens fjärde deltävling i Malmö.Foto: Alma Bengtsson/SVT Melodifestivalen

Nu har samtliga fyra deltävlingar av Melodifestivalen 2023 arrangerats och vi har hört årets vinnarbidrag. En av förhandsfavoriterna, Loreen, gick vidare direkt till final från deltävlingen i Malmö.

För Emil Henrohn från Åby blev det en sjundeplats i tufft motstånd. Han debuterade i Mellosammanhang med låten ”Mera mera mera”.

Förutom Loreen gick Smash into pieces till final. Kiana och Mariette gick till semifinalen.

Vilken låt det blir som ska representera Sverige i Eurovision Song Contest i Liverpool i maj avgörs om två veckor. Nästa vecka väntar en semifinal med bland annat Tennessee Tears från Åseda. Under semifinalen ska de fyra sista finalisterna utses. I finalen är redan Växjös Tone Sekelius.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.