Annons
Växjö

Emilia och Rickard tilldelas hederspriser

Växjö/Grimslöv/Åseda • Publicerad 26 april 2023
Emilia Hildingsson och Rickard Olsson, två av kvällens pristagare under Ostkakans Vänners årsmöte.
Emilia Hildingsson och Rickard Olsson, två av kvällens pristagare under Ostkakans Vänners årsmöte.Foto: Pressbild

I måndags förra veckan arrangerade Ostkakans Vänner sitt årsmöte på residenset i Växjö och fyra hederspriser delades ut.

Emilia Hildingsson på Barnens Trädgård i Grimslöv fick hederspriset i kategorin Mat & Dryck för sitt arbete med Barnens Trädgård.

Annons

”Det började med en liten bärodling till barnen och har nu blivit en turistpärla och ett företag med tre varumärken. Fortfarande med det småskaliga och närproducerade i fokus. Från jord till bord. Bär odlas på gården som de sedan gör till glass och som slutligen säljs i gårdsboden. Med det stora drivet och engagemanget som finns blir det spännande att följa framtiden.”, står det i motiveringen.

Hederspriset Småländsk Klurighet tilldelades Rickard Olsson på WIP Consulting Åseda med motiveringen ”Genom att med småländsk klurighet använda datorer och robotar i tillverkning av produkter, som tidigare förutsatt låga arbetslöner, bevisa att Smålands industri kan återta en tätposition i industriell tillverkning.”

Carola Karlsson som startat och driver Carolas Hjälpande Hand i Kalmar fick hederspriset i kategorin ”Medmänsklighet” för hennes arbete att hjälpa barnfamiljer som har det svårt och stödja familjer vid högtider och födelsedagar.

Dessutom utsågs artisten Lena Philipsson till ”Årets Smålandsambassadör” för att ha satt Småland och Vetlanda på världskartan.

”Lena Philipsson är med sin utstrålning, sin sångröst och sin professionalitet gjort stort avtryck. Melodifestivaler, konserter, festivaler, krogshower, julkalender, programledarskap och författarskap. Lena har otaliga hits som sätter fart på festen. Lena har både bredd och spets i sitt konstnärskap och har verkligen satt Småland i allmänhet och Vetlanda i synnerhet på världskartan.”, står det i motiveringen.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons