Växjö

En miljon till Växjös fritidsgårdar

Växjö • Publicerad 24 februari 2023
Julia Berg (S), ordförande i utbildningsnämnden.
Julia Berg (S), ordförande i utbildningsnämnden.Foto: Elvedin Basic

Under förra året fick två fritidsgårdar, i Lammhult och Braås, dra ner sin verksamhet. Detta till följd av förändringar inom fritidsgårdsverksamheten i kommunen. Detta vill Socialdemokraterna, Vänsterpartiet och Miljöpartiet se en ändring på.

– Man ska kunna bo, verka och leva i hela kommunen och då krävs det att det finns fungerade service och välfärd även utanför Växjö tätort. Det innebär att vi även måste erbjuda en likvärdig fritidsgårdverksamhet över hela kommunen, säger Julia Berg (S), ordförande i utbildningsnämnden i ett pressmeddelande.

Därför har partierna nu beslutat att man ska tillföra en miljon kronor till fritidsgårdsverksamheten i kommunen.

– Innebär att verksamheten kan utökas både i de mindre tätorterna, så som Lammhult och Braås och i Växjö tätort, säger Björn Kleinhenz, 1:e vice ordförande i utbildningsnämnden.

Man vill även se över möjligheterna för att göra det lättare för de i kommunen som har långt till en fritidsgård.

– Vi vet att fritidsgårdarna spelar en viktig roll för våra ungdomar i kommunen. Samtidigt finns det områden i kommunen där det idag är långt till en fritidsgård. Vår förhoppning är att även se över möjligheterna för mobila lösningar där det idag saknas, säger Magnus Folcker (MP), ledamot av utbildningsnämnden.

Arvid NorlingSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.