Annons
Växjö

Enhetschef anklagas för att ha använt hemtjänstbil privat – smygfotades utanför bostaden

Växjö • Publicerad 24 juni 2023
En enhetschef inom hemtjänsten anklagas för att ha använt kommunens bilar privat. Två omsorgschefer har varit utanför hans bostad flera gånger under ett par veckors tid och smygfotograferat bilar som tillhör hemtjänsten. Själv förnekar han bestämt att han använt bilarna privat.
En enhetschef inom hemtjänsten anklagas för att ha använt kommunens bilar privat. Två omsorgschefer har varit utanför hans bostad flera gånger under ett par veckors tid och smygfotograferat bilar som tillhör hemtjänsten. Själv förnekar han bestämt att han använt bilarna privat.Foto: Växjö kommun

Ledningen för omsorgsförvaltningen i Växjö har tidigare försökt att få bort enhetschefen från hans tjänst i förtid på grund av ”bristande förtroende och tillit”.

Det gick så långt som till centrala förhandlingar i början av året. Väl där höll inte kommunens underlag och kommunen valde att backa.

Annons

Nu anklagas samma chef för att ha använt hemtjänstens bilar i privata syften. Två omsorgschefer har själva gett sig ut på spaning och tagit bilder på bilar som han parkerat utanför sin privata bostad i Växjö.

Enhetschefen själv nekar till att han skulle ha använt bilen i privat syfte.

– Nej, absolut inte. Men jag kan ha stannat till på Citygross när jag haft ärende i tjänsten till Biltema, till exempel för att köpa en kompressor för att kunna pumpa cyklarna. Då kan jag ha stannat för att köpa snus eller en räkmacka till lunchen. Ska man hårdra det i det läget kan man alltid diskutera om 250 eller 500 meter är privat, säger han till Smålandsposten.

Arvid NorlingSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons