Annons
Växjö

Entreprenören Karrar Saad erbjuder ukrainska flyktingar gratis tjänster

Växjö • Publicerad 14 april 2022
Foto: Privat

Affärsmannen Karrar Saad från Växjö bjuder in ukrainska flyktingar att få kostnadsfria tjänster i sina fyra företag Nutella crepes house, Kings frisör barber shop, bilverkstad och Smart Green City AB.

I inbjudan ingår bland annat en gratis klippning för alla ukrainska flyktingar avsett ålder och kön på Kings frisör barber shop samt gratis måltid med fika på Nutella repes house till flyktingar över 18 år. Dessutom ingår gratis biltvätt och underhållsservice för de som äger bilar i både bilverkstaden och på Smart Green City AB på Norremark.

Annons

– Erbjudandeperioden är på två månader, från början av april till början av juni, och perioden kan förlängas om det kommer fler som behöver hjälp. De ukrainska flyktingarna måste bevisa identiteten och att han eller hon är flykting. Vi vill inte ge det här erbjudandet till personer som inte behöver det, säger Karrar Saad.

Hur kom idén till det här initiativet?

– Motivet är den tragiska situation som ukrainarna går igenom nu. Jag gick igenom nästan samma omständigheter när kriget i Irak startade och jag var tvungen att lämna min hemland och komma till Sverige. Jag vet mycket väl vad det innebär att vara flykting. Dessa erbjudanden kan ge dem en slags komfort och en känsla av att man är välkommen. Jag vill att ukrainarna ska känna att de är välkomna, att de inte är ensamma eller bortglömda och att vi kommer att göra allt vi kan för dem.

Karrar Saad har tidigare bidragit till att skapa social solidaritet i samhället. Han erbjöd vårdpersonal och äldre på äldreboenden gratis klippning under coronapandemin under fyra månaders tid. Dessutom stödjer han integrationsaktiviteter och tillhandahåller praktik för ungdomar i sina fyra företag.

Har du fler välgörenhetsplaner och projekt?

– Ja, jag planerar att ge mer hjälp. Om kriget mot Ukraina fortsätter kommer jag att köpa kläder till ukrainska barn och åka till gränsen för att dela ut dem. Och jag hoppas att det blir samarbeten med företag som kan sälja kläder till oss till rabatterade priser. Dessutom har jag några andra välgörenhetsprojekt som jag vill genomföra i Jemen, Syrien, Kenya och Egypten.

Här saknas innehåll

Maha Nasser
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons