Annons

Envis vd fortsatte bråka med poliser – straffas med höga böter

Den mycket berusade vd:n fortsatte att tjafsa med poliserna efter att de ingripit mot honom när han kissade i en gränd i Växjö centrum.
Nu döms han för våldsamt motstånd till ett mycket högt bötesbelopp.
Växjö • Publicerad 1 december 2023
Arkivbild.
Arkivbild.Foto: ADAM WRAFTER

En man som är vd för ett större småländskt företag har nu dömts i Växjö tingsrätt för våldsamt motstånd.

Det var en helgnatt i oktober som en polispatrull upptäckte mannen när han stod och kissade i en gränd på Sandgärdsgatan. Han skrev under ordningsboten på 800 kronor och förklarade för poliserna att ”pengar inte var ett problem och att de kunde tiodubbla bötesbeloppet”.

Annons

Men därefter uppstod problem. Enligt poliserna började mannen tjafsa med dom om att de borde ha bättre saker för sig än att jaga utekissare och att han borde få skjuts till sitt hotell.

Polisen beslutade att han skulle avlägsnas från centrum och de släppte av honom vid Vida Arena. Där ville mannen dock inte blir lämnad och när han slet upp polisbussens dörr för att ta sig in igen uppstod enligt poliserna ”en brottningsmatch”, som slutade med att han blev handfängslad och sattes i en fyllecell.

Vd:n berättade vid rättegången – där han stod åtalad för våldsamt motstånd – att han har en ”överaktiv urinblåsa” och han ansåg inte att poliserna lyssnade på honom när han berättade att det var detta som gjorde honom akut kissnödig.

”XX har haft uppsåt till att försöka hindra poliserna när de skulle omhänderta honom”, skriver tingsrätten i domen och beslutar att han ska dömas till 40 dagsböter för det våldsamma motståndet. Med hänsyn till hans ekonomiska förhållanden landar bötesbeloppet på 28 400 kronor.

Här saknas innehåll

Jesper MarkenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons