Annons
Växjö

Eon investerar mångmiljoner i Växjös elnät

Växjö • Publicerad 18 juni 2022
Foto: Christian Andersson

Under 2022 investerar Eon 34 miljoner kronor i det regionala och lokala elnätet i Växjö kommun. Störst investering görs i Uppvidinge med drygt 160 miljoner kronor. Det är trefaldigt så mycket som i Tingsryds kommun, som är den kommun i länet där Eon satsar näst mest pengar. Investeringarna syftar till att öka elnätets kapacitet och resiliens.

– Vår ambition är att stödja grön energiomställning och att skapa förutsättningar för tillväxt, säger Peter Hjalmar, Eons regionchef syd i ett pressmeddelande.

Annons

Sammantaget investerar Eon nästan 335 miljoner kronor i Kronobergs län. Investeringarna ska säkra elnätet för en framtid där beroendet av fossil energi minskar medan elanvändningen ökar.

– Vi vill säkra överföringskapaciteten, så att kommunerna kan elektrifiera fordonsflottan, bygga fler bostäder och planera för ytterligare industrietableringar. Investeringarna i elnäten blir viktiga pusselbitar för Kronobergs elektrifiering och gröna omställning, säger Peter Hjalmar.

Fakta

Eons största investeringar i Kronoberg

Uppvidinge: 161 miljoner

Tingsryd: 50 miljoner

Lessebo: 40 miljoner

Växjö: 34 miljoner

Älmhult: 24 miljoner

Markaryd: 17 miljoner

Alvesta: 8 miljoner

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons