Annons
Växjö

Eon investerar över 38 miljoner i Växjö

Växjö • Publicerad 27 maj 2023
Kapaciteten i Sveriges elnät måste fördubblas till 2040 och nu investerar Eon flera miljarder kronor.
Kapaciteten i Sveriges elnät måste fördubblas till 2040 och nu investerar Eon flera miljarder kronor.Foto: Christian Andersson, Apelöga

Under året ska Eon investera drygt 63 miljoner kronor i det regionala och lokala elnätet i Växjö, Tingsryd och Lessebo kommuner. I Växjö är investeringen på över 38 miljoner kronor.

– Vi vill säkra överföringskapaciteten, så att staden kan elektrifiera fordonsflottan, bygga fler bostäder och planera för ytterligare industrietableringar. Investeringarna i elnäten blir viktiga pusselbitar för dessa orters elektrifiering och den gröna omställningen, säger Peter Hjalmar, regionchef syd på Eon.

Eon ser en rekordstor efterfrågan för att ansluta privata solcellsanläggningar.

De senaste 10 åren har E.ON investerat cirka 30 miljarder kronor i elnäten. Under 2020-2023 investerar E.ON 16 miljarder kronor i elnäten runt om i landet.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons