GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Eon varnar för starka vindar

Kronoberg • Publicerad 19 januari 2022
Foto: Niklas Sandh

Ett nytt oväder väntas dra in över södra Sverige under natten till torsdagen. Enligt SMHI kan det bli kraftiga vindar, främst i Östergötland och östra Småland.

– Situationen är bekymmersam, då träden står skört efter måndagens storm. Att vinden drar in från nordväst förvärrar situationen. Trädens rötter är mycket svagare mot norr och träd som redan lutar faller avsevärt lättare vid kraftiga vindbyar, säger Peter Hjalmar, regionchef syd på Eon.

SMHI förutser vindbyar på upp till 25 meter per sekund över delar av södra Sverige till torsdag kväll.

Eon har helikoptrar, röjningsmaskiner och materiel på plats för att reparera de skador på elnätet som uppstod i samband med ovädret under natten till i måndags. Hundratals kunder är fortfarande under ström.

Erbjudande

Testa SMP digital plus: En månad för en krona.

Just nu kan du testa Smålandsposten helt digitalt i en månad för endast en krona.

Du får tillgång till allt innehåll på smp.se, appen MinSMP, sportsajterna minHockey.se och minBoll.se, MeraLjungby.se, MeraAlvesta.se, MeraNaringsliv.se, nöjessajten vxoWeek.se samt e-tidningen.

Läs mer om erbjudandet och teckna din prenumeration här!

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.