Annons
Växjö

Esma Fejzuli öppnar ny restaurang i Växjö

I höst öppnar en ny restaurang i Växjö. Det är Esma Fejzuli som ska öppna Balkan Steak på Norremark.
– Det känns helt underbart. Jag är förväntansfull, säger hon.
Växjö • Publicerad 2 maj 2021 • Uppdaterad 24 augusti 2021
Foto: Privat

Esma Fejzuli startade förra året foodtrucken Balkan Steak bredvid Växjö Färg och Tapet i Växjö. Trots coronapandemin har matstället varit populärt för take away-mat och väljer de att expandera.

– Vi kommer att öppna en restaurang vid Ape-tryck på Norremark i Växjö. Där blir det 20-25 sittplatser och möjligheter för take away.

Annons

Hur känns det att kunna satsa trots att det är pandemin?

– Det är speciellt att kunna satsa när många i branschen drabbats hårt och istället tvingas gå i konkurs. Vi har klarat oss bra under corona eftersom vi har haft avhämtning och det känns helt fantastiskt och underbart att kunna satsa vidare och öppna på Norremark, där vi har många kunder.

Vad kommer att finnas på menyn?

– Vi serverar Balkanmat, mycket pljeskavica och cevapcici. Men i den nya restaurangen kommer vi också att köra lite pasta. Jag har varit mycket på festivaler och vet att pastan är populär.

”Min passion är mat. Man måste jobba med det man älskar och jag älskar mat”
Esma Fejzuli

Esma Fejzuli kommer från Prishtina i Kosovo och vill att maten ska innehålla tradition, kärlek och god smak.

– När vi väl bekantat oss med den svenska kulturen och dess blandning av kulinariska traditioner från olika länder och kontinenter visste vi att det fanns utrymme för vårt eget kök att blomstra och frodas. Vi hade en solid grund och familjerecept från flera generationer tillbaka.

Hon har jobbat som kock i över 14 år i Växjö. Hon har arbetat i skolkök i Växjö kommun och på restauranger som Lagerlunden, Knock em down och Trattoria Science Park på Teleborg.

– Min passion är mat. Man måste jobba med det man älskar och jag älskar mat, säger hon.

Den nya restaurangen kommer att innebära ett till två nya jobb inledningsvis.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons