Annons

Ett 40-tal supportrar i bråk – man biten av polishund

Växjö • Publicerad 11 februari 2024
Arkivbild.
Arkivbild.Foto: Mattias Mattisson

Under lördagen mötte Öster IFK Värnamo i en träningsmatch men det var en händelse på läktaren som blev den största snackisen. Två grupperingar ska under matchen ha börjat bråka med varandra och enligt polisen rörde det sig om ett 40-tal personer.

Supportergrupperna ska under matchen ha kommit överens med varandra om att mötas för att slåss. När poliserna försökte stoppa bråket blev IFK Värnamo-supportrarna i stället hotfulla mot poliserna. En hundförare som befann sig mellan grupperingarna ska ha blivit utsatt för en kraftig knuff av en man. Hundföraren ska ha plockat ut sin hund för att försöka skingra folkmassan men det lugnade inte ner sig när hunden hade munkorg på sig och hundföraren fick ett slag i ansiktet av samma man som hade utdelat knuffen.

Annons

När situationen blev mer stökig valde hundföraren att ta av munkorgen. En person ska då ha blivit biten av hunden och fått föras till sjukhus. Flera personer fick också pepparsprejas för att polisen skulle få kontroll på situationen.

En man i 20-årsåldern misstänks för våld mot tjänsteman. Det ska också vara han som blev biten av polishunden men han ska inte ha fått allvarliga skador.

Enligt polisen var det ett par situationer under matchen där läget eskalerade igen men det kunde snabbt avstyras av polispatrullerna på plats.

MISSA INTE VÅRT ERBJUDANDE!

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons