Annons

Ett tiotal tvingas lämna Växjöföretaget

Växjö • Publicerad 9 november 2023
Per Gunnarsson, vd och tidigare styrelseordförande på Inbooks
Per Gunnarsson, vd och tidigare styrelseordförande på InbooksFoto: Lars-Göran Rydqvist

Växjöföretaget Inbooks, som bland annat erbjuder affärsstödssystem, fortsätter att gå tungt. Under det första halvåret i år hade bolaget en nettoomsättning på 475 000 kronor och ett rörelseresultat på minus 6,7 miljoner kronor.

Nu måste ett tiotal anställda lämna bolaget när företaget väljer att byta strategi och fokusera på den digitala portalen för fastighetsbranschen, så kallad proptech.

Annons

– På det här sättet blir vi ett mer uthålligt och fokuserat bolag där vi utnyttjar den utveckling som skett genom åren. Proptech är en marknad som har ett stort behov av automatisering och digitalisering för att bli effektivare. Vi behöver anpassa oss till rådande läge, samtidigt som vi ser stora möjligheter inom proptech vilket är det område vi växlat upp inom den senaste tiden, säger Per Gunnarsson i ett meddelande till investerare.

I den senaste rapporten uppgav Inbooks, som har kontor i Icon Växjö, att bolaget hade 26 anställda. Det innebär att mer än en tredjedel av personalstyrkan nu får sluta.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons