Annons
Växjö

EU håller ungdomskonferens i Växjö

Växjö • Publicerad 20 mars 2023 • Uppdaterad 21 mars 2023
Växjö.
Växjö.Foto: Olof Elfverson

Den 20-22 mars anordnar Regeringskansliet och Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor en konferens som välkomnar unga EU-delegater från hela Europa. Syftet är att involvera ungdomar i diskussioner med beslutsfattare om hur Europa ska bli mer hållbart. Slutsatserna man kommer fram till under konferensen kommer att läggas fram till EU:s ministerråd.

Välkomstminglet för de 200 deltagande ungdomarna anordnades under söndagskvällen på Bergendahlska gården. På måndagskvällen bjöds det på middag på Kungsmadsskolan. För maten och serveringen stod elever från Katedralskolan och Kungsmadsskolan. årskurs 3. Temat var ”Av unga för unga”. Maten serverades av elever från årskurs 1.

Annons

– Det känns stort och speciellt att få vara en del av en så här viktig konferens. Att det dessutom sammanfaller med vår egen Earth Week där vi lyfter just hållbarhetsfrågor gör besöket ännu mer välkommet, säger Anna Pallinder, hållbarhets- och utvecklingschef i Växjö kommun.

Här saknas innehåll

Arvid NorlingSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons