Annons
Växjö

EU-miljoner ska hjälpa trähustillverkare i Kronoberg

Växjö • Publicerad 11 april 2023
Ingemar Swalander (M)
Ingemar Swalander (M)Foto: Marie Fransson

Den 28 mars beslutade Strukturfondspartnerskapet för Småland och öarna hur man skulle fördela drygt 25 miljoner kronor i EU-stöd. Pengarna kommer att gå till sex olika projekt varav ett berör Kronoberg. Till det projektet, som kallas för R3, kommer cirka fem miljoner kronor att tillfalla.

Tanken är att pengarna ska tillfalla trähustillverkare och andra företag i deras försörjningskedja i Småland. Detta för att de företagen står inför stora utmaningar med såväl materialbrist som skenande priser på trä. Med de här pengarna ska företagen kunna bli mer resurseffektiva, motståndskraftiga och få förutsättningar att skapa cirkulära försörjningskedjor.

Annons

– Skog och trä är en basnäring för vår region. Vi har en stor mängd företag som vidareutvecklar denna råvara. Med projektet R3 kan förutsättningarna för trähusbranschen stärkas väsentligt, säger Ingemar Swalander (M), ledamot i Strukturfondspartnerskapet i ett pressmeddelande.

Här saknas innehåll

Arvid NorlingSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons