Annons
Växjö

Ex-makar i strid om pudlar

När ex-makarna inte kunde komma överens om vem som egentligen äger de fyra pudlarna fick tvisten avgöras i tingsrätten. Nu måste ex-frun ge två pudlar till sin ex-man, annars väntar skadestånd.
Kronoberg • Publicerad 9 juni 2023
Genrebild på pudel.
Genrebild på pudel.Foto: Pixabay

Ett par i Kronobergs län hade fyra pudlar i hushållet när de år 2021 ansökte om skilsmässa. Kvinnan – som bor kvar i bostaden på en mindre ort i länet – har sedan dess haft samtliga hundar i sitt hem.

Nyligen valde dock hennes ex-man – som flyttat till en annan del av Sverige – att stämma henne i Växjö tingsrätt. Mannen hävdade att det är han som är pudlarnas rättmätiga ägare och att han har väntat i två år på att få tillbaka dom, men att hans ex vägrar detta. Enligt mannen har ex-frun även manipulerat Jordbruksverkets register så att hon nu felaktigt står som djurens ägare.

Annons

Kvinnan nekade till någon manipulation och hävdade inför rätten att det var hon som stod för kostnaderna när pudlarna köptes utomlands och hon är därmed även deras ägare. Dessutom invände hon att hennes ex-make ”inte har förmåga att ta hand om hundar”.

Växjö tingsrätt konstaterar nu i sin dom att mannen har kunnat visa certifikat som bevisar att han äger två av pudlarna medan kvinnan genom andra skriftliga dokument har visat att hon äger de två övriga hundarna.

Domstolen beslutar därmed att kvinnan omgående ska ge ex-makens hans två pudlar, annars måste hon betala 10 000 kronor i skadestånd till honom.

Jesper MarkenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons