Annons
Växjö

Exfru tog strid om guldsmycken – hade glömt dem i bilen

Växjö • Publicerad 18 november 2022
Genrebild på guldsmycke.
Genrebild på guldsmycke.

I början av oktober stoppade en polispatrull en Växjöbo i 30-årsåldern när han körde bil. Vid kontrollen upptäckte poliserna att mannen hade obetalda skulder till kronofogden på cirka 30 000 kronor och de beslutade därför att beslagta de guldsmycken som hittades i fordonet.

Kronofogdens specialindrivningsenhet beslutade därefter att att egendomen skulle utmätas. Smyckena beräknades vara värda cirka 20 000 kronor, och pengarna som kronofogden fick genom att sälja dem på exekutiv auktion skulle gå till att betala av mannens skulder, som främst gäller obetalda underhållsstöd för barn samt trafikförsäkringsavgifter.

Annons

Men Växjöbons ex-fru valde att ta strid mot utmätningen. Hon överklagade till Växjö tingsrätt och förklarade att det var hennes smycken och att hon ”inte kan stå för sin ex-mans skulder”. Hon hade nämligen fått skjuts av mannen före polisstoppet och då hade smyckena ramlat ur hennes handväska.

Tingsrätten tror dock inte på kvinnans historia. Eftersom Växjöbon hade smyckena i sin besittning och även hade uppgett för polisernas det var hans egendom, beslutar domstolen att utmätningsbeslutet ska stå fast.

Jesper MarkenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons