Annons
Växjö

Exmake förlorar strid om arvet

Växjö • Publicerad 21 mars 2023
Växjö tingsrätt
Växjö tingsrättFoto: Nathalie Alvhäll Lindahl

En man stod som ende arvinge i sin makes testamente. Men bara några månader före dödsfallet hade paret upplöst sitt registrerade partnerskap.

Nu har Växjö tingsrätt beslutat att testamentet inte ska gälla utan att den avlidne mannens föräldrar ska få tillgångarna.

Annons

Den juridiska knäckfrågan har varit om det fortfarande var den avlidnes yttersta vilja att exmaken skulle vara hans enda arvinge trots att paret hade gjort slut och börjat leva separata liv.

Den 50-årige mannen som stod som arvinge har hävdat att parets skilsmässa bara var ett papper och att deras förhållande var precis som tidigare och att de hade gemensamma planer för framtiden.

Tingsrätten går dock på föräldrarnas linje och menar att arvingen ”inte kunnat visa på att XX:s (den avlidnes) yttersta numera hypotetiska vilja, i och med förändringen i deras relation, alltjämt har varit att han skulle ärva all XX:s egendom under dessa nya förhållanden”.

Mannen som förlorar tvisten måste betala föräldrarnas rättegångskostnader i målet som uppgår till cirka 190 000 kronor.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons