Annons
Växjö

Fagrabäckskolan vidare till riksfinal i matte

Växjö • Publicerad 14 mars 2022
.
.Foto: Lena Gunnarsson

Fagrabäckskolan/NoT blev länets vinnare i den rikstäckande matematiktävlingen Pythagoras Quest. De tog en övertygande seger bland sju skolor från Alvesta och Växjö.

I laget ingår Mathilda Jennifer Kantola 9F, Linnea Algotsson 9BNoT och Hugo Belin 9BNoT. Segern innebär att laget får tävla i riksfinalen i Malmö den 3 juni. Elever från Fagrabäckskolan/NoT var med i riksfinalen senast i fjol, då kom de på en tredje plats.

Annons

”Laget har förberett sig noggrant inför distriktsfinalen och nu kommer laget att ytterligare vässa formen till Riksfinalen. Det innebär att träffas utom lektionstid och räkna prov från tidigare riksfinaler och skaffa erfarenhet hur dessa är uppbyggda. Det kommer att sätta sig in i matematiska klurigheter och hitta smarta lösningar. De tre eleverna har alla redan visat på stor matematisk begåvning och att se utanför boxen”, skriver skolans rektor Robert Eriksson i ett mejl till Smålandsposten och lägger till:

”Glädjande är att årets lag har med två tjejer, tidigare har det bara varit killar i lagen. Nu ser vi mer och mer att tjejerna visar framfötterna i matematik”.

Erbjudande

Testa SMP digital plus: En månad för en krona

Just nu kan du testa Smålandsposten helt digitalt i en månad för endast en krona.

Du får tillgång till allt innehåll på smp.se, appen MinSMP, sportsajterna minHockey.se och minBoll.se, MeraLjungby.se, MeraAlvesta.se, MeraNaringsliv.se, nöjessajten vxoWeek.se samt e-tidningen.

Läs mer om erbjudandet och teckna din prenumeration här!

Tova LyrénSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons